Home Frank Osteopathie Behandeling Contact

Een osteopaat kijkt naar de mens in zijn totaliteit. Het bevorderen van een optimale gezondheid voor die persoon is het uitgangspunt.

foto van de praktijk

Mogelijke indicaties voor volwassenen:

Deze lijst dient enkel als leidraad, neem gerust even contact op.

foto van een zwangervrouw haar buik

Voor baby's en kinderen met:

foto van een baby

Een baby kan op de behandeltafel of op de schoot van de ouders worden behandeld en dit gebeurt steeds met zachte aanraking wat algemeen als aangenaam wordt ervaren. Het is heel belangrijk om als therapeut de tijd te nemen om je af te stemmen en in te leven in de leefwereld van het kind. Wanneer je dit doet kan het kind zich helemaal ontspannen, zijn deur opendoen en zijn verhaal vertellen. Dit afstemmen doe je vooral door te wachten in een heel ontspannen houding. Dit is voor ouders moeilijk te vatten, je ziet immers geen handelingen van de therapeut. Richt je als ouder echter op je kind en kijk hoe het zich meer ontspannen en rustiger begint te voelen, dat is een teken dat het herstelmechanisme op gang komt.foto van een baby

Kinderen komen graag naar de praktijk omdat er veel aandacht wordt besteed aan het zich thuis voelen. Meestal spelen ze op de behandelbank, waarbij mama of papa kort in de buurt is, terwijl de osteopaat hen zacht aanraakt. Het is belangrijk dat u tijd neemt om uit te leggen waarom jullie naar de praktijk komen en wat er gaat gebeuren. Geniet van jullie 'samen' moment waarbij de tijd even stilstaat. Tieners lezen graag een boekje op te tafel, wat absoluut geen probleem is. Schermen is echter te storend tijdens een behandeling.

Na de behandeling wordt er even stilgestaan bij wat er gebeurt is en tips en advies gegeven voor thuis.