Home Frank Osteopathie Behandeling Contact

Wat is osteopathie?

'Helende handen'

Osteopathie is een geneeswijze waarbij de handen gebruikt worden om genezing te bevorderen. Het lichaam is een eenheid van bewegen en functioneren waarbij alle systemen in evenwicht moeten zijn (homeostase). Een lichaam in balans heeft het natuurlijke vermogen dit evenwicht zelf te bewaren maar omwille van allerlei factoren zoals trauma, lichamelijke of emotionele stress, slechte voeding, moeilijke bevalling, operatie... kan dit evenwicht zo verstoord raken zodat er hulp nodig is om dit te herstellen.

foto van de praktijk

'Waar is de gezondheid'

Je kan als osteopaat op zoek gaan naar bewegingsverlies (bewegingsapparaat, organen, craniale botten) en dit corrigeren door middel van manuele technieken met als doel het functioneren van het lichaam als geheel te herstellen. Persoonlijk kies ik voor een zachte, warme aanraking waarbij je contact maakt met de gezondheid (de nog aanwezige beweeglijkheid van de patiënt). Wanneer je deze gezondheid liefdevol aanraakt kunnen de therapeutische krachten van buitenaf binnenkomen en wordt het zelfgenezende vermogen geactiveerd.

De grondlegger van osteopathie, Dr A.T. Still zei: 'Find the Health, any doctor can find disease' Als osteopaat gaan we dus op zoek naar die gezondheid. Net zoals alle systemen in de natuur, dieren en planten, maakt ook de mens gebruik van de kracht die instaat voor groei, ontwikkeling en herstel. Synchronisatie, afstemmen op deze kracht geeft de osteopaat een bron van diagnose en behandeling. Doel is het bekomen van een balans tussen lichaam, geest en het grote geheel waartoe we allen behoren. Na een osteopathische behandeling heeft het lichaam tijd en rust nodig om het zelfherstellend vermogen aan te spreken. Rust goed en drink voldoende water.

foto van baby